Ayarlar>Form bölümünden formlarınızı oluşturabilirsiniz.
Çok sayıda form kullanacaksanız önce form kategorilerinizi belirlemeli, formlarınızı oluştururken kategorilerini seçmelisiniz.
Yeni form oluştururken “Üst Form” olarak daha önce oluşturduğunuz başka bir formunuzu seçerseniz, formlar birbiri ile bağlantılı olacak, tek ekranda görünecektir. Bu özelliği, birden fazla ziyaretinize gelecek hastalarınızda kullandığınız formlarınız için seçebilirsiniz. Üst formu; hastanızın kan grubu, kronik hastalık gibi değişmeyen veriler, alt formu ise tedavi süresince değişecek verilerin kaydı için kullanmanızı tavsiye ederiz.
Hastalarınıza uzaktan doldurmaları için form gönderecekseniz, “Görünüm” seçeneğini “Herkese Açık Olsun” olarak seçmelisiniz.
Oluşturduğunuz formun “Ögeler” menüsünden ögelerini eklemelisiniz. Yedi farklı veri kayıt alanından, kullanacağınız başlığa uygun olan ögeyi seçebilirsiniz. Bu alanlar:
Metin Kutusu: Tek satır kısa veri içindir.
Çok Satırlı Metin Kutusu: Uzun metin yazmanız içindir.
Açılır Liste: Listeden tek bir seçim yapabilmeniz içindir.
Çoktan Seçmeli Alan> Birden çok seçim yapabilmeniz içindir.
Onay Kutusu> Listeden tek bir seçim yapabilmeniz içindir. “Açılır Liste” den farkı görüntüsüdür.
Başlık> Form içinde alt bölüm başlığı eklemek içindir.
Açıklama Metni> Form ile ilgili ara açıklama yazmanız içindir.
Form ögesi eklerken, “Genişlik” seçeneği, bu ögenin satır genişliğini belirlemeniz içindir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, arka arkaya eklenen ögelerin birbirini tamamlaması gerektiğidir. Yarım satır seçerseniz iki tane, 1/3 satır seçerseniz üç tane gibi arka arkaya aynı genişlikte form ögesi eklemelisiniz.
Sıra seçeneği ise ögenin hangi sırada görüneceğini belirleyecektir. Sıra seçeneğini belirlemezseniz öge kayıt sırasına göre listelenecektir.
Formlarınızı hastalarınızda kullanmaya başladıktan sonra; Açılır Liste, Çoktan Seçmeli Alan ve Onay Kutusu seçimleriniz üzerinden rapor alabilirsiniz.